Antarctica

Cruise Antarctica

De naam Antarctica is afgeleid van een Grieks woord, dat “tegenover het noorden” betekent. Antarctica ligt dan dus ook rond de Zuidpool. Het is bijna compleet bedekt met ijs en daarom het koudste continent ter aarde. Antarctica wordt soms ook wel eens het laatste continent genoemd, omdat dit continent als laatste werd ontdekt en er nog een tijd over het bestaan is getwijfeld. Dit lijkt bijna onmogelijk, gezien het feit dat het oppervlakte groter is dan dat van bijvoorbeeld Europa of Azië. Een cruise naar Antarctica is heel speciaal, en kan daarom terecht als een “once in a lifetime experience”gezien worden. Er mogen namelijk maar een beperkt aantal cruiseschepen heen en deze schepen mogen niet te groot zijn. Dit maakt een cruise naar Antarctica natuurlijk nog extra bijzonder.

Speciale cruise

Een cruise naar Antarctica is op meer manieren speciaal. De focus ligt namelijk vaak meer op de plekken die u bezoekt, dan het aanbod van faciliteiten en entertainment aan boord. Het is dan ook een hele bijzondere plek die u gaat bezoeken. Dat wilt echter niet zeggen dat u niet comfortabel reist, daar is namelijk wel aan gedacht. Uw entertainment vindt zich vaak buiten het schip plaats, u zult waarschijnlijk nooit genoeg krijgen van het prachtige uitzicht op de ijskappen.

Oorspronkelijke bewoners van Antarctica

Antarctica kent geen oorspronkelijke menselijke bewoners, maar er zijn genoeg dierlijke bewoners te vinden. Op dit ongerepte continent vindt u namelijk pinguïns, walvissen, robben en vissen in hun natuurlijke omgeving. Deze dieren in het wild spotten, maakt een cruise naar Antarctica extra bijzonder.

Als u van avontuur houdt, maar hiernaast ook nog andere dingen wilt bezoeken is een cruise naar Antarctica een goede optie. Deze cruise wordt namelijk vaak gecombineerd met een bezoek aan Zuid-Amerika bijvoorbeeld. Bekijk per cruisemaatschappij wat er voor u mogelijk is, door op een van de onderstaande links te klikken. 
 

Boek nu uw cruise naar Antarctica via Cruisetravel.nl

Terug naar overzicht