Zuid-Amerika

Een cruise door Zuid-Amerika

Zuid-Amerika grenst zowel aan de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan. Het grootste land van Zuid-Amerika is Brazilië, maar hiernaast telt Zuid-Amerika nog een aantal grote landen zoals Bolivia, Peru, Chili, Paraguay, Uruguay en Argentinië. Veel van deze bestemmingen zijn nog niet ontdekt door de massatoerist, dus dat maakt een cruise naar een van deze ongerepte landen extra speciaal. Een ander voordeel van een cruise naar Zuid-Amerika is dat u veel verschillende landen in één reis kunt zien. Over land is dit vaak onmogelijk, door dat het wegennetwerk onderontwikkeld is en openbaar vervoer is ook niet optimaal. Dans de tango in Argentinië, feest mee met de lokale mensen Rio de Janeiro en kom dan heerlijk terug aan boord om van de luxe en de rust te genieten.

Het Amazonegebied: de droom van elke natuurliefhebber

Het Amazonegebied is de thuishaven van vele exotische dieren, naar schatting leven hier meer dan 15.000 diersoorten, waarvan de jaguar en de luiaard een van de grotere bijzondere diersoorten zijn in dit leefgebied. Verder leven hier talloze soorten kikkers, slangen en de bekendste roofvis: de piranha. Naast het bijzondere dierenleven, leven hier ook nog inheemse volkeren op traditionele wijze als jager of verzamelaar. Enkele stammen leven zelfs nog totaal geïsoleerd van de buitenwereld. De Amazone rivier is bijna 7000 km lang en stroomt door het grootste oerwoud van de wereld. Wanneer u naar Zuid-Amerika reist moet u wel bewust zijn van het Zika-virus dat wordt verspreid door muggen. Voor zikakoorts is er geen behandeling (nodig), bekende symptomen van dit virus zijn koorts en uitslag. Na een week voelt u zich vanzelf weer beter. 

Een bezoek aan Zuid-Amerika zou op de wenslijst van elke natuurliefhebber moeten staan. Bent u een natuurliefhebber of bent u benieuwd naar wat Zuid-Amerika nog meer te bieden heeft? Klik op de onderstaande banners om te zien welke cruisevakanties naar deze prachtige plek worden aangeboden.

Boek nu uw cruise naar Zuid-Amerika via Cruisetravel.nl

Terug naar overzicht